Niezastąpiony taniec Bono :-)

:-)

Re: Niezastąpiony taniec Bono :-)

Postprzez Hazel » Wt, 05 lut 2008 12:10

Ruchy Bono z "I will follow" są prawie tak samo cudownie nieskoordynowane i "wolne" od wszystkiego, jak taniec Gahana. Tacy ludzie mnie rozczulają... No czyz to nie genialne :?: :!: :D :D
Hazel
1
1

Postprzez Amar » Pn, 13 lip 2009 15:12

Pau2lina napisał(a):Taniec Bona??? Przeciez tego pseudonimu się moi drodzy nie odmienia ;)
Bono, Bono i jeszcze raz Bono ;)

Ok, jestem nowy na tym forum. Zarejestrowałem się tutaj, żeby zapytać skąd pomysł, żeby nie odmieniać nazwy 'Bono'? Wiem, że to w łacinie nie jest Rzeczownik, ale jak wiele przymiotników w tym przypadku stał się nazwą własną (pseudonimem artystycznym) Paula Davida Hewsona. Ogólnie nie rozumiem ludzi, którzy zwracają innym uwagę na takie pierdoły. Sam do nich nie należę, ale już białej gorączki dostaję, kiedy ktoś kogoś poprawia i nie ma racji. Proszę o podanie mi jakiegoś sensownego powodu, dlaczego miałbym nie odmieniać pseudonimu??:> Pozdrawiam.

PS błędem jest wręcz nie odmienianie nazw w Języku Polskim, także to Ty popełniasz błąd moim zdaniem.
Amar
1
1

Postprzez olga.so » Wt, 14 lip 2009 00:58

Amar - luty 2006 - nie wiem czy doczekasz się odpowiedzi :) . Może wtedy zamiast Bono wyszłaby Bona, królowa nasza :roll: ?
olga.so
100
100

Postprzez katarek » Pt, 17 lip 2009 12:52

Nazwiska i imiona zakończone na -o według poradni strony PWN raczej powinno się odmieniać, ale nie jest to zasada bez wyjątków

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=8601
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7407

W każdym razie o pseudonim Bono/Bona raczej nikt tam nie pytał (sprawdzałam w wyszukiwarce), a z powodu wakacyjnej przerwy do 30 sierpnia nie można zadać pytania. Może spróbuję zrobić to później, jeśli nie zapomnę.
katarek
1
1

Postprzez katarek » Śr, 30 wrz 2009 09:34

katarek
1
1

Poprzednia strona

Powrót do Kącik damski