Polska flaga z latarek?

Dyskusje na temat innych tras / koncertów U2

Polska flaga z latarek?

Postprzez johnnywoo » So, 08 sie 2009 18:13

Flaga na NYD była czymś zdecydowanie nadzwyczajnym, ale pięknie też było, jak zrobiliśmy "Milky Way" z telefonów komórkowych. W związku z tym naszedł mnie taki pomysł, żeby może zrobić (oczywiście w przypadku następnego koncertu U2 w Polsce) taką świecącą światłem własnym flagę. Każdy by przyniósł ze sobą jakieś światełko (podział standardowy oczywiście, czyli czerwone światełka na płycie, a białe na trybunach), można by wtedy wygasić światła na stadionie i efekt byłby chyba całkiem niezły :) Temat do dyskusji. Jedyny problem jaki widzę, to ewentualne trudności z wniesieniem na stadion większych latarek (twardych, metalowych, albo coś), ale skoro można było wnieść aparaty fotograficzne czy telefony komórkowe, to chyba jakaś mała latareczka też da radę? Ja uważam, że byłaby to ciekawa odmiana od wykonanej już dwukrotnie flagi z "byle czego" :) Oczywiście niekoniecznie musiałyby to być latarki; światła rowerowe, czy jasne telefony komórkowe też dałyby radę :) Co Wy na to?
johnnywoo
1
1

Re: Polska flaga z latarek?

Postprzez Mart-U2 » N, 09 sie 2009 22:37

Nie uważam, żeby nasza flaga była taka z 'byle czego', bo właśnie to, że powstała z różnych elementów nadało jej niepowtarzalny urok. Poza tym nie wiem czy pomysł nie wyjdzie lepiej w teorii niż w praktyce, gdyż punktowe światełko widziane z bardzo daleka nie ma wyraźnego koloru. W dodatku oświetlenie na stadionie nie gaśnie ot tak na zawołanie fanów i wtedy efekt latareczkowej flagi nie byłby w ogóle widoczny. Oczywiście nie chcę krytykować, jestem jak najbardziej za różnymi ciekawymi pomysłami na kolejny koncert, ale patrzę na to realnie :)
I've had enough of romantic love
I'd give it up, yeah, I'd give it up
For a miracle drug
Mart-U2
200
200

Postprzez Maćko » Pn, 10 sie 2009 11:48

johnnywoo napisał(a):Jedyny problem jaki widzę, to ewentualne trudności z wniesieniem na stadion większych latarek (twardych, metalowych, albo coś), ale skoro można było wnieść aparaty fotograficzne czy telefony komórkowe, to chyba jakaś mała latareczka też da radę?

heh, oficjalnie aparatów, kamer itd właśnie nie można było wnosić, nawet na bilecie było tak napisane :) Jak ktoś przemycił to już na własną rękę, chociaż nie było z tym zbyt dużego problemu, bo nie było takich kontroli jak w 2005. A poza tym polska flaga po raz trzeci z rzędu wydaje mi się już przesadą. Nie chcieli byśmy przecież żeby posądzono nas o brak nowych pomysłow, prawda? :wink: Prędzej już proponowałbym Irlandzką flagę dla odmiany, np. przy Sunday Bloody Sunday albo jakiejś innej piosence. Dobry happening nie jest zły, ale już chyba czas na coś nowego 8)
Wejdź i kliknij, nic Cię to nie kosztuje, a naprawdę możesz pomóc :) Bono na pewno by kliknął :D

viewtopic.php?f=10&t=3797
Maćko
50
50

Postprzez Shad » Pn, 10 sie 2009 14:18

Maćko napisał(a):
johnnywoo napisał(a):Jedyny problem jaki widzę, to ewentualne trudności z wniesieniem na stadion większych latarek (twardych, metalowych, albo coś), ale skoro można było wnieść aparaty fotograficzne czy telefony komórkowe, to chyba jakaś mała latareczka też da radę?

heh, oficjalnie aparatów, kamer itd właśnie nie można było wnosić, nawet na bilecie było tak napisane :) Jak ktoś przemycił to już na własną rękę, chociaż nie było z tym zbyt dużego problemu, bo nie było takich kontroli jak w 2005. A poza tym polska flaga po raz trzeci z rzędu wydaje mi się już przesadą. Nie chcieli byśmy przecież żeby posądzono nas o brak nowych pomysłow, prawda? :wink: Prędzej już proponowałbym Irlandzką flagę dla odmiany, np. przy Sunday Bloody Sunday albo jakiejś innej piosence. Dobry happening nie jest zły, ale już chyba czas na coś nowego 8)

Prrr, Szaloooony!!!!
Aparaty ze stałymi <nie odkręcanymi> obiektywami można było wnosić legalnie sama Fosa <ochrona> to przyznała.
Co do kolegi z 1 posta- wady takiego rozwiązania:
-Jak było widać na Milky Way dość duże przerwy są między jednym punktem a drugim, więc nie będzie tej spójności, więc będzie średni efekt.
-Problem z wnoszeniem rzeczy i z gaszeniem świateł tak jak wyżej to napisano
-Maćko ma racje- 3ci raz mogło by być zbyt oklepane

Następnym razem, czy to u nas, czy to u sąsiadów południowych proponuje zaskoczyć zespół i zrobić coś "dla nich" czyli Flagę Irlandzką ;)
Sometimes You can't make it on Your own... ;)

U2010
Pewniak: Hannover/Paris
Chętny na: Brukselę?
Shad
400
400

Postprzez Maćko » Pn, 10 sie 2009 19:16

Shad napisał(a):Prrr, Szaloooony!!!!
Aparaty ze stałymi <nie odkręcanymi> obiektywami można było wnosić legalnie sama Fosa <ochrona> to przyznała.
-Jak było widać na Milky Way dość duże przerwy są między jednym punktem a drugim, więc nie będzie tej spójności, więc będzie średni efekt.

Sorry, sorry, mój błąd :) Myślałem ze dotyczyło wszystkich aparatów

Shad napisał(a):Następnym razem, czy to u nas, czy to u sąsiadów południowych proponuje zaskoczyć zespół i zrobić coś "dla nich" czyli Flagę Irlandzką ;)

No właśnie 8) Nie chcemy chyba żeby nas uważano za samolubów, nie? :P Co prawda wymagało by to trochę wiekszego zgrania niż w przypadku naszej flagi ale myśle że dali byśmy radę no i tylko podziwiać jak Bono kolejny raz klęczy z wrażenia na scenie :D
Wejdź i kliknij, nic Cię to nie kosztuje, a naprawdę możesz pomóc :) Bono na pewno by kliknął :D

viewtopic.php?f=10&t=3797
Maćko
50
50

Postprzez Shad » Pn, 10 sie 2009 21:37

Może nie tylko na klęczeniu by się skończyło... miło by było zobaczyć jak Bono stoi zamurowany i ze ściśniętym gardłem, tak jak to my teraz przez najbardziej wzruszające momenty ;)
A tak btw- czy mi się wydawało, czy pod koniec koncertu Bonias się popłakał? ;)

U2010
Shad
400
400

Postprzez Mart-U2 » So, 15 sie 2009 13:54

Pod koniec koncertu Bono się nie popłakał, ale po bisie uklęknął, wyrwał sobie słuchawki z uszu i przeżegnał się :) Stałam pod samą sceną więc widziałam to wyraźnie a na dodatek zrobiłam fotę :)
I've had enough of romantic love
I'd give it up, yeah, I'd give it up
For a miracle drug
Mart-U2
200
200

Postprzez johnnywoo » Pt, 28 sie 2009 20:06

Ja akurat byłem na siedzących i przynajmniej w moim otoczeniu niezbyt wiele osób wyciągnęło komórki, może jakby zrobili to wszyscy, to by było lepiej. Mimo wszystko zgadzam się,
efekt nie będzie tak "powszechny" jak w przypadku koszulek itepe, które jednak zakrywają większą powierzchnię.

Z wnoszeniem rzeczy mógłby być kłopot, przyznaję. Z gaszeniem świateł kto wie... może transparent "turn the lights off" w kierunku sceny by załatwił sprawę :)

Dlatego właśnie chciałem to trochę zmienić, wszelkie nowe pomysły jak najbardziej pożądane :)
Następnym razem, czy to u nas, czy to u sąsiadów południowych proponuje zaskoczyć zespół i zrobić coś "dla nich" czyli Flagę Irlandzką ;)

Też fajny pomysł, tylko widzę lekki problem z podzieleniem kto ma mieć jaki kolor. Wiadomo, że patrząc na podział miejsc na stadionie
łatwo się domyślić kto ma mieć jaki kolor, ale na pewno znalazłyby się jakieś "kwiatki" :]
johnnywoo
1
1

Postprzez Shad » Pt, 28 sie 2009 20:52

johnnywoo napisał(a):
Też fajny pomysł, tylko widzę lekki problem z podzieleniem kto ma mieć jaki kolor. Wiadomo, że patrząc na podział miejsc na stadionie
łatwo się domyślić kto ma mieć jaki kolor, ale na pewno znalazłyby się jakieś "kwiatki" :]

Dlatego taką akcję trzeba rozpocząć i rozpropagować wcześniej. Do takiego wyzwania potrzeba będzie trochę pracy, ale za to efekt... może Bono znów zaniemówi ;)

U2010
Shad
400
400

Powrót do U2 // Inne trasy